Запитай

Решение за природен газ

Възползвайте се от 30-дневната тестова фаза сега и се убедете в качеството на нашата система.
Камионите, задвижвани с газ са много популярни. Причините за това са ниските цени на метана и намаленото замърсяване. Най-голямото им предимство е, че са екологично чисти. Системата за проследяване на КАСТ Инженеринг улеснява визуализирането и отчитането на всички специфични данни за собствениците на камиони и диспечерите, които трябва да планират маршрутите за превоз.

Разликата между LNG и втечнен природен газ

Броят на камионите, задвижвани с газ, се увеличава много бързо. Те са не само по-икономични, но и по-тихи. Камионът, задвижван с газ, спестява до 20 000 кг CO2 в сравнение с дизелов двигател Евро 6. Камионите, задвижвани с газ, се разделят на две групи: CNG (Compressed Natural Gas - сгъстен природен газ) и LNG (Liquified Natural Gas - втечнен природен газ). Камионът на LNG се задвижва от метан. Камионът за втечнен природен газ също се движи с метан, но в сравнение с камиона на LNG метанът се втечнява, като се охлажда до температури от - 161°С до – 164°С градуса.

Как нашата система за камиони на природен газ помага при планирането на маршрута

В цяла Европа има не повече от 50 станции за зареждане на камиони с втечнен природен газ (LNG). Това забавя процеса на планиране. С помощта на нашата система диспечерите могат да вземат предвид всички станции за зареждане както с втечнен, така и със сгъстен природен газ. По този начин диспечерите могат предварително да определят точното място за зареждане на камиона с гориво. Това е голямо улеснение при планирането на маршрута, тъй като няма опасност резервоарът на камиона да се изпразни.

Предимствата на нашата система за камиони за LNG и втечнен природен газ

Особеност на камионите с газово задвижване е, че разходът на гориво се измерва в кг/100 км, а не в л/100 км, както при всички останали камиони.
Нашата система изчислява средния разход в кг/100 км и предоставя данните на крайния клиент в разбираема форма.
Наличното гориво в камиона се измерва в килограми, а не в литри. Системата извършва необходимите изчисления, за да покаже оставащото количество в килограми гориво.

Свържете се с нас! КАСТ Инженеринг!

Имате нужда от допълнителна информация за нашите продукти и решения?

Ние от КАСТ Инженеринг ЕООД сме винаги на разположение да отговорим на Вашите въпроси.

Позволете на нашите специалисти да Ви посъветват. Възползвайте се и тествайте нашите продукти в продължение на 30 дни напълно безплатно.